Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft Teams inrichten door BSV-IT

BSV-IT ontzorgt je bij de installatie van Microsoft Teams. Zo helpen wij onze partners om Teams als telefooncentrale te gebruiken, waardoor je ook buiten je organisatie met je stakeholders kunt communiceren. Hierdoor ben je zowel intern als extern bereikbaar, waardoor je je klant direct te woord kunt staan.


Het belangrijkste voordeel van Microsoft Teams is dat je een stuk makkelijker kunt samenwerken. Zo kun je direct met iedereen contact opnemen. Daarnaast heeft Microsoft Teams veel functionaliteiten. Zo kan je Teams gemakkelijk met andere programma’s koppelen en vind je altijd de meest recente bestanden terug.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een communicatie-app, dat ervoor zorgt dat je op één plek verbonden met elkaar bent. In Teams kan je bijvoorbeeld online met je collega’s chatten, een videomeeting starten en bestanden uitwisselen. Daarnaast kan je met Teams:

  1. De belangrijkste voordeel is de samenwerking. Met Teams communiceer je gemakkelijk met mensen. Dat kan je zowel met je eigen collega’s als met je klanten doen.
  2. Samenwerken in Teams, waardoor je altijd up-to-date bent op gebied van documenten, taken en communicatie
  3. Een koppeling maken met andere programma’s van Microsoft. Hierdoor hoef je geen apart wachtwoord te gebruiken en en hoef je niet meer te schakelen tussen de verschillende programma’s
  4. Groepschats aanmaken, waardoor je in een werkgroep met meerdere mensen tegelijkertijd over één project kunt chatten.

Wat levert Teams jouw organisatie concreet op? Microsoft Teams levert jouw organisatie voornamelijk tijd, gemak en plezier op. Zo kan je gemakkelijk met elkaar communiceren en bestanden uitwisselen. Dankzij programma’s als Teams is thuiswerken geen probleem!

 

Hoe werkt Microsoft Teams?

Microsoft Teams is dus een online programma met belangrijke functies om goed met elkaar te communiceren. De belangrijke functies van Teams hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet:

Activiteit - Bij activiteit vind je alle gebeurtenissen, die binnen jouw Teams-omgeving zijn gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan een gemiste oproep, of dat je aan een groepschat bent toegevoegd. 

‘Activiteit’ bestaat dus uit een log van alle gerelateerde gebeurtenissen binnen je omgeving. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste gebeurtenissen.

Chat - Bij het onderdeel ‘chat’ vind je alle inkomende en uitgaande berichten. Je kan het eigenlijk vergelijken met Whatsapp. Ook in Teams is het bijvoorbeeld mogelijk om in de chat bestanden uit te wisselen, mensen extra te benoemen en links te delen. Alle nieuwe gesprekken worden automatisch bovenaan getoond, dus je kan direct reageren.

Teams - In Teams zie je van welke werkgroep je onderdeel van bent. Zo kan je alle gesprekken nog een keer nalezen. Wil je de gedeelde bestanden bekijken? Binnen ‘Teams’ kan je bovenaan op ‘bestanden’ klikken, zodat je snel ziet wat er met je gedeeld is.

Oproepen - Bij Microsoft Teams staat gemak centraal. Wil je iemand digitaal bellen? Dan kan BSV-IT je hierbij goed helpen. Onze IT’ers kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat je vanuit Teams ook direct naar je klanten kunt bellen. Hierdoor wordt je vaste telefonie geïntegreerd, waardoor je alle communicatie op één plek hebt

De 3 belangrijkste voordelen van Microsoft Teams

Microsoft Teams helpt jouw organisatie om beter te communiceren. Hieronder hebben wij een aantal concrete voorbeelden op een rijtje gezet:

 
Binnen Teams is het mogelijk om groepschats op te zetten. Hierdoor kan je je vragen en opmerkingen in de chat aan je andere projectleden stellen. Zo werk je een stuk productiever en helpt het jullie om samen resultaat te boeken.

 

Heb je veel thuiswerkers? Dan kan je met Teams alles goed communiceren. Zo kan je met elkaar videobellen, bestanden uitwisselen en berichten versturen. Zo hoeft thuiswerken niet tot belemmeringen te leiden!

 

Door met Microsoft Teams te werken, kan je alle taken bij elkaar bundelen. Zo vind je onder ‘activiteit’ een log van alle openstaande taken en zie je snel welke berichten er nog openstaan. Zo kan je een koppeling maken met Live Chat, waardoor je via Teams direct een berichtje kunt sturen naar je websitebezoekers. Met Teams heb je gelijk toegang tot honderden koppelingen!  

Hoe wij Elten Logistic Systems hielpen aan Microsoft Teams

Eén van onze klanten die wij succesvol hebben geholpen aan de omschakeling naar Microsoft Teams, is Elten Logistic Systems.  Elten levert automatische systemen voor het transport van kratten, dolly’s en rolcontainers.


BSV-IT heeft Elten geholpen met de transitie naar de cloud. Daar hoorde ook de installatie van Microsoft Teams bij. Volgens Gerwin Achterberg, verantwoordelijk voor de verkoop, verliep de transitie vlekkeloos. Het personeel kon direct gebruikmaken van Teams, waardoor ze nu snel contact kunnen opnemen met de klanten en de interne logistiek met elkaar kunnen coördineren. Op deze pagina lees je meer over onze samenwerking. 

Onze belofte

Waarom kiezen voor BSV-IT?

Wellicht vraag je je af: wat wordt er precies onder IT-werkplekbeheer verstaan? Het werk van BSV-IT bestaat voornamelijk uit het ontzorgen en supporten van het mkb. Ons werk bestaat onder andere uit

Het adviseren over het juiste hardware- en softwarepakket.

Het adviseren over het juiste hardware- en softwarepakket.

 Het beheer en de support van werksystemen. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Office en 365. Ook staan wij klaar voor klantvragen, zodat je nooit lang vast hoeft te lopen

Het beheer en de support van werksystemen. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Office en 365. Ook staan wij klaar voor klantvragen, zodat je nooit lang vast hoeft te lopen

Het inrichten van de werkplek. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de laptops, computers en telefoons.

Het inrichten van de werkplek. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de laptops, computers en telefoons.

 Het beveiligen van de werkomgeving. Voorbeelden zijn het installeren van een antivirussoftware en het scannen van mogelijk gevaar.

Het beveiligen van de werkomgeving. Voorbeelden zijn het installeren van een antivirussoftware en het scannen van mogelijk gevaar.

Het opzetten van een back-up, waardoor technische problemen geen grote gevolgen hebben.

Het opzetten van een back-up, waardoor technische problemen geen grote gevolgen hebben.

Dit kan je van BSV-IT verwachten

Wil je Microsoft Teams goed laten inrichten? Neem dan vrijblijvend contact op met BSV-IT. De IT’ers van BSV-IT hebben Teams voor meerdere bedrijven succesvol opgezet. Daardoor kunnen zij nu vlekkeloos met elkaar communiceren!

BSV-IT vindt het belangrijk dat je altijd op ons kunt rekenen. Zo staat het supportteam klaar om je vragen te beantwoorden en monitoren wij voortdurend of de kwaliteit van de verbinding goed is. Meer weten? Neem gerust contact met ons op, door te bellen naar 0318 565 100 of een berichtje te sturen naar welkom@bsv-it.nl.

Aanhef