Overslaan en naar de inhoud gaan

Kenmerkend voor BSV is dat zij altijd adequaat reageren

Elten Logistic Systems
Gerwin Achterberg

Elten Logistic Systems levert effectieve automatische systemen op het gebied van kratten, dolly’s en rolcontainers. De systemen van Elten zijn vaak gebaseerd op Walking Beams. Het team van Elten Logistic Systems bestaat uit mensen met ervaring en deskundigheid op het gebied van interne logistiek, handling, mechaniseren, transport en bufferen. Elten staat voor innovatief, direct en maatwerk. Dit doet Elten door nieuwe producten te ontwikkelen, te kijken naar de nieuwste technologische snufjes en die mogelijk te integreren in hun systemen.

Gerwin Achterberg is verantwoordelijk voor de verkoop bij Elten: “Interne logistiek is belangrijk voor Nederland. Niet alleen omdat Nederland als ‘logistiek hub’ voor West–Europa fungeert maar ook omdat we steeds meer moeten concurreren met buitenlandse productiebedrijven. Innovatie is van groot belang voor system integrators om zo voorop te kunnen blijven lopen. Elten Logistic Systems is een bedrijf dat hen hierin kan helpen. Om zo dé oplossing te bieden die bij de klant past. Onze klanten zijn vaak warehouses die de logistiek verzorgen voor bedrijven als Bol.com en Amazone.”

Totaaloplossing

“In het verleden was ik verantwoordelijk voor de IT. Nu is mijn collega Wilmar het dagelijkse aanspreekpunt. We hebben geen eigen IT-afdeling en besteden alles uit bij BSV. Van de hardware tot aan de werkplekken. BSV levert in feite een totaaloplossing. Zij beheren het netwerk en adviseren onze ICT omgeving. BSV staat voor ons voor een goed advies bij veel zaken. Voorbeelden zijn het bepalen van beleid, adviseren welke oplossingen het beste aansluiten bij onze bedrijfsvoeringen, waar we in de toekomst rekening mee moeten houden en welke hardware kunnen we het beste gebruiken. Zeker voor onze engineeringsafdeling is het belangrijk om met de beste hardware te werken.“

Begeleiding

“Wij werken nu nog veel met eigen hardware maar gaan geleidelijk steeds meer werken de cloud. Naast een lokale omgeving zijn we inmiddels aan het overstappen naar werken met Teams en SharePoint. Naast een server en een back-up server hebben wij ook een back-up in de cloud. BSV adviseert ons wat voor ons de beste mogelijkheden zijn op IT-gebied en welke route wij kunnen volgen. BSV is nu ruim tien jaar onze IT-partner en kent ons bedrijf goed. Zij hebben ons bijvoorbeeld ook begeleid bij het plotseling moeten thuiswerken. Kenmerkend voor BSV is dat zij altijd adequaat reageren. Ook tijdens de coronacrisis lieten zij zien dat ze oplossingsgericht zijn.”