Overslaan en naar de inhoud gaan

Je netwerkbeheer laten uitbesteden

De werkstations, de netwerkapparatuur en de computers; vrijwel alle digitale apparaten kunnen alleen via het netwerk communiceren. Iedereen vindt het vanzelfsprekend dat het netwerk een goede capaciteit heeft en veilig is, maar tegelijkertijd kunnen er een aantal uitdagingen op de loer liggen.Denk bijvoorbeeld bij een verhuizing naar een nieuw pand, of een uitbreiding van het bestaande netwerk.

De ICT-specialisten van BSV-IT hebben jarenlange ervaring in het opbouwen en onderhouden van ethernetnetwerken. Zo kunnen wij het netwerk bij een nieuwe opstart opbouwen en kunnnen wij helpen bij een eventuele uitbreiding. Zo blijven alle apparaten goed bij elkaar aangesloten en kan het personeel ongestoord doorwerken.

 

De rol van een serverbeheerder

Eigenlijk wil je het liefst niet naar je server omkijken. Je wilt gewoon dat de server het doet. Niets is namelijk vervelender dan een server die niet bereikbaar is. Als je server niet bereikbaar is, kan je bijvoorbeeld geen e-mails meer behandelen, of de webshop niet meer bezoeken.


Maar wat levert goed netwerkbeheer jou op? Hieronder lees je de belangrijkste informatie over het uitbesteden van je serverbeheer, zodat jij een goede keuze kunt maken.

Server- en netwerkbeheer anno nu

Tien jaar geleden waren bedrijven erg afhankelijk van de routers en switchers. Deden ze het niet? Dan kon je het personeel direct naar huis sturen. Nu zie je dat steeds meer bedrijven via de cloud willen werken. Bedrijven willen steeds meer draadloos werken, waarbij het niet meer uitmaakt waar je werkt. Tegelijkertijd liggen er grote uitdagingen.

Zo wilt iedereen overal toegang tot internet en gaat steeds meer werk over op 'online'. Dat betekent niet alleen dat het netwerk vaak moet worden uitgebreid, maar ook dat er vaker naar de veiligheid gekeken moet worden.

 

 

Hoe wij de theologische universiteit in Apeldoorn hielpen aan een goed serverbeheer

De afgelopen jaren hebben wij voor verschillende projecten het netwerk goed opgezet. Zo hebben wij de theologische universiteit goed geholpen. Wij hielpen de universiteit bijvoorbeeld bij de aanschaf van computerapparatuur en in het onderhoud van het netwerk. 


De universiteit waardeerde vooral onze samenwerking. Zo hadden zij één aanspreekpunt en konden zij onbeperkt gebruikmaken van de servicedesk. Lees meer over de samenwerking in onze uitgebreide review

Wat levert goed netwerkbeheer jou op?

Een storing, een uitval, of je loopt even vast; meestal zorgt een probleem er pas voor dat je naar je server kijkt. Een goede server zorgt voor weinig uitval en leidt tot een snelle IT-infrastructuur. Maar wat levert goed netwerkbeheer jou concreet op?Bescherming tegen virussen, hackers en andere onbevoegdenWerken via de server is altijd mogelijk. Je bent namelijk niet afhankelijk van je internet voor de toegang tot data

 Een brede dekkingsgraad. Zo zorgen wij ervoor dat je overal toegang hebt tot internet.

 


Last van een storing? Of heb je een andere vraag? Dan zijn wij zeker bereikbaar! Voor urgente zaken kan je contact opnemen met onze support

 

 

De voordelen van het netwerkbeheer door BSV-IT

Wellicht vraag je je af: wat zijn precies de voordelen van netwerkbeheer? Concreet betekent het dat je een stuk minder omkijken hebt naar je computer. Onze belangrijkste voordelen zijn:

✓ 24/7 monitoring. De IT’ers van BSV-IT zorgen bij een storing voor een deskundige analyse, waardoor we de storing snel verhelpen.

✓ Blijkt uit de analyse dat de apparatuur aan vervanging toe is? Dan ontvang je van ons daar direct advies over. 

✓ Support. Bij netwerkstoringen of andere problemen aan de server staan wij snel klaar om je vragen te beantwoorden. Wij zijn gemakkelijk via de telefoon of e-mail te bereiken. 

✓ Periodiek onderhoud. De IT-experts van BSV-IT monitoren periodiek de server en netwerkverbinding. Zo krijg je op tijd te horen of de server verouderd is.

 

Onze belofte

Waarom kiezen voor BSV-IT?

Wellicht vraag je je af: wat wordt er precies onder IT-werkplekbeheer verstaan? Het werk van BSV-IT bestaat voornamelijk uit het ontzorgen en supporten van het mkb. Ons werk bestaat onder andere uit

Het adviseren over het juiste hardware- en softwarepakket.

Het adviseren over het juiste hardware- en softwarepakket.

 Het beheer en de support van werksystemen. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Office en 365. Ook staan wij klaar voor klantvragen, zodat je nooit lang vast hoeft te lopen

Het beheer en de support van werksystemen. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Office en 365. Ook staan wij klaar voor klantvragen, zodat je nooit lang vast hoeft te lopen

Het inrichten van de werkplek. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de laptops, computers en telefoons.

Het inrichten van de werkplek. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de laptops, computers en telefoons.

 Het beveiligen van de werkomgeving. Voorbeelden zijn het installeren van een antivirussoftware en het scannen van mogelijk gevaar.

Het beveiligen van de werkomgeving. Voorbeelden zijn het installeren van een antivirussoftware en het scannen van mogelijk gevaar.

Het opzetten van een back-up, waardoor technische problemen geen grote gevolgen hebben.

Het opzetten van een back-up, waardoor technische problemen geen grote gevolgen hebben.

Wat kan je van BSV-IT verwachten?

Als je je netwerk- en serverbeheer aan BSV-IT uitbesteedt, dan weet je dat je persoonlijk wordt geholpen. Zo krijg je één aanspreekpunt en heb je altijd toegang tot onze server support. Goed serverbeheer betekent dat je vrijwel altijd kunt focussen op je kerntaak. 

Door regelmatig de servers te monitoren, periodiek onderhoud uit te voeren en proactief advies te geven, zorgen wij ervoor dat de techniek gewoon werkt. Zo kan jij je volledig op je kerntaak richten.

Heb je vragen over BSV-IT? Of zou je meer willen weten over het IT-beheer bij BSV-IT? Neem dan gerust contact op! Wij zijn te bereiken via 0318-565 100 of door te mailen naar welkom@bsv-it.nl

 

Aanhef