Overslaan en naar de inhoud gaan

Alles over de IT-security van BSV-IT

Veilig internetten begint met een goede voorbereiding. Dat is misschien wel een dooddoener, maar vaak ben je al te laat als je je zorgen maakt. Door de toename van de dreigingen en de opkomst van kwaadaardige software is het een must om hierin te investeren. Hieronder leggen wij uit wat IT-security is, waar het uit bestaat en waarom het zo belangrijk is.

Wat is IT security?

IT security is het geheel van beveiligingsmaatregelen, die ervoor moeten zorgen dat alle betrokkenen veilig kunnen internetten. Het beveiligen van IT gaat niet alleen over de beveiliging van digitale data, maar ook over het beveiligen van bijvoorbeeld computers, telefoons en printers. IT security is een breed begrip, dat betrekking heeft op verschillende onderdelen:

 

  • Beveiliging van interne data - Hierbij draait het om het behouden van controle op je gegevens. Denk bijvoorbeeld aan de gebruikelijke beveiliging van gebruikersnamen en wachtwoorden en het delen van bestanden.

 

  • Beveiliging van het computernetwerk - Bij het beveiligen van het computernetwerk gaat het om het tegengaan van   indringers. Denk bijvoorbeeld aan Ransomware, maar ook de dreiging van hackers door oplopende internationale   spanningen.

 

  • Het managen van een hack of lekkage - Cybersecurity gaat ook over hoe je moet omgaan met dataverlies. In het beleid staat hoe een organisatie terug kan keren naar de oude situatie. Daardoor heb je in tijden van crisis iets om op terug te vallen.

Bovenstaande drie punten zijn slechts een greep uit de onderdelen van IT-security. Onder internetbeveiliging valt ook het maken van een IT security audit, het trainen van het personeel en het opstellen van procedures. Cybersecurity is dus niet alleen ‘het blussen van branden’, maar ook een maandelijks traject, waarbij je steeds je eigen beveiliging onder de loep neemt.

Waarom is veilig internetten belangrijk?

Het Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC) zien de laatste jaren een sterke toename van cyberinbraken.

Volgens het NCSC hebben de internetaanvallen ‘een industriële schaal bereikt’. Door de coronacrisis zijn namelijk steeds meer organisaties gedigitaliseerd en daardoor ook kwetsbaarder geworden voor aanvallen. Ransomware aanvallen worden steeds vaker gebruikt om organisaties af te persen.

Ook het MKB heeft steeds meer last van de digitale dreiging. Uit meerdere onderzoeken bleek bijvoorbeeld dat het aantal e-maildreigingen in 2022 met meer dan 100% is gestegen. Hackers en andere onbevoegden gebruiken steeds meer innovatieve technieken om de bedrijven te snel af te zijn.

Hoe wij onze klanten helpen aan een veilig ecosysteem

In de afgelopen jaren hebben wij veel klanten geholpen bij verschillende IT-zaken. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van apparatuur en het verzorgen van de wifi. Daarnaast stellen wij ook een beveiligingsbeleid op, waardoor strak staat hoe ze data moeten afschermen en wat ze bij verdacht gedrag moeten doen.

Onze contactpersoon, Wim Havenkamp, waardeert vooral onze servicedesk. Hij vindt het fijn dat ze direct geholpen worden en dat ze direct de status van hun ticket te zien krijgen. Vooral het persoonlijke contact vond hij erg fijn!

Veilig internetten dankzij BSV-IT

IT security is dus enorm breed en gaat dus om meer dan alleen het aanmaken van goede wachtwoorden. Daarom helpt BSV-IT op verschillende vlakken, zodat onze partners veilig blijven werken:

E-mailbeveiliging - Dagelijks worden er over de hele wereld ontzettend veel e-mails verstuurd. Vaak zit daar ook privacygevoelige informatie tussen. Hoe zorg je ervoor dat de e-mails alleen door de juiste mensen worden gelezen? En hoe zorg je ervoor dat de meegeleverde bestanden alleen bij de juiste mensen terechtkomen?

BSV-IT helpt jouw organisatie bij het versleutelen van je gegevens, zodat je zonder zorgen je data kan blijven doorsturen.

Veilig aan bestanden werken - Controle houden over je data is ontzettend belangrijk. BSV-IT kan jouw organisatie helpen bij het afschermen van bestanden en het opzetten van de security-instellingen. Zo hoef je je tijdens je werk niet bezig te houden met wat onbevoegden zouden kunnen zien.

Dit kan je van BSV-IT verwachten

Wil je niet meer naar je IT-security omkijken? Dan kan je BSV-IT zeker overwegen! Onze ITérs hebben jarenlange ervaring in de internetbeveilging, waardoor wij goed weten hoe je een cloud werkplek goed en veilig kunt inrichten. 

 

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je altijd op ons kunt rekenen. Daarom stata ons team klaar om je vragen te beantwoorden. Heb je een vraag? Of wil je meer weten over BSV-IT? Dan kan je ons bereiken via 0318 565 100 of door een berichtje te sturen naar welkom@bsv-it.nl 

Onze belofte

Waarom kiezen voor BSV-IT?

Wellicht vraag je je af: wat wordt er precies onder IT-werkplekbeheer verstaan? Het werk van BSV-IT bestaat voornamelijk uit het ontzorgen en supporten van het mkb. Ons werk bestaat onder andere uit

Het adviseren over het juiste hardware- en softwarepakket.

Het adviseren over het juiste hardware- en softwarepakket.

 Het beheer en de support van werksystemen. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Office en 365. Ook staan wij klaar voor klantvragen, zodat je nooit lang vast hoeft te lopen

Het beheer en de support van werksystemen. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft Office en 365. Ook staan wij klaar voor klantvragen, zodat je nooit lang vast hoeft te lopen

Het inrichten van de werkplek. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de laptops, computers en telefoons.

Het inrichten van de werkplek. Denk bijvoorbeeld aan het instellen van de laptops, computers en telefoons.

 Het beveiligen van de werkomgeving. Voorbeelden zijn het installeren van een antivirussoftware en het scannen van mogelijk gevaar.

Het beveiligen van de werkomgeving. Voorbeelden zijn het installeren van een antivirussoftware en het scannen van mogelijk gevaar.

Het opzetten van een back-up, waardoor technische problemen geen grote gevolgen hebben.

Het opzetten van een back-up, waardoor technische problemen geen grote gevolgen hebben.

Aanhef

Interesse?
neem contact
met ons op