Overslaan en naar de inhoud gaan

Goedemorgen, u bent gehackt!

ICT geldt al lang niet meer als ‘kosten’ maar is een cruciaal onderdeel van ieder bedrijf. Veiligheid van uw data en systemen worden daarom steeds belangrijker. De laatste tijd is er regelmatig in het nieuws dat bedrijven aangevallen worden door cybercriminelen. Onlangs werden er nog 12 miljard gehackte inloggegevens aangeboden!

De gevallen van hackers worden vaak angstvallig onder de pet gehouden. Een hack op uw systemen is nu eenmaal niet iets om trots op te zijn. Het zorgt voor directe schade, zoals medewerkers die niet meer verder kunnen werken en de kosten van IT-leveranciers die uw back-ups moeten terugzetten. Daarbij komt dat het zorgt voor indirecte schade. Wat dacht u van reputatieschade? Het is dus niet onterecht dat 89% van de MKB-ondernemers in een onlangs gehouden onderzoek (Datto Ransomware) aangeeft ‘zeer bezorgd’ te zijn over de bedreigingen rondom security.

Is de security van mijn bedrijf wel op orde? Dat is de hamvraag voor veel bedrijven. Hoe kun je dat controleren en wat komt er allemaal bij kijken? Aangezien veel ondernemers werken met Windows vinden daar de meeste aanvallen plaats. Niet dat Microsoft hun systemen niet goed beveiligen, 87% van de aanvallen vinden plaats op Windows computers als deze die niet up-to-date zijn. Het is daarom belangrijk om te controleren of uw systemen voorzien zijn van de laatste software versie en of uw beveiliging wel toereikend is.

Het is onze taak als ICT dienstverlener om onze klanten te informeren over de cyber risico’s en de mogelijke oplossing die u kunt toepassen. Een betrouwbare back-up zorgt ervoor dat u bij een eventuele versleuteling van uw data door hackers, zo min mogelijk actuele data verliest en dus snel weer ‘up and running’ bent. Dat betekent dat uw back-up is versleuteld en regelmatig getest wordt. Zeker dat laatste is cruciaal! Ook is het belangrijk om een Managed Antivirus of Managed Werkplek te gebruiken.

BSV adviseert en geeft aandacht aan het beheer van uw systemen. Wij bieden de juiste oplossingen voor iedere onderneming. Geïnteresseerd in hoe wij u kunnen helpen uw data en systemen te beveiligen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.