Overslaan en naar de inhoud gaan

Waarborgen continuiteit bij implementatietrajecten

In een eerder blog informeerden wij u over de voortekenen die zich voordoen als organisaties voor de beslissing staan om de volgende stap op IT-gebied te zetten. Waarschijnlijk duidelijke tekenen voor u. Maar hoe krijgt u alle medewerkers zover dat ze inzien dat ook úw organisatie in IT zou moeten investeren? Wat zijn uw argumenten en hoe houden deze zich staande als het gaat om er voor te zorgen dat de continuïteit van uw bestaande bedrijfsprocessen niet in gevaar komt?
 
Niet zelden horen wij van IT-managers dat medewerkers bij veranderingen op IT-gebied angstig zijn dat bestaande bedrijfsprocessen bij migratieprocessen niet gewaarborgd kunnen worden. Een ander geluid dat wij horen, is dat veranderingen een negatief effect kunnen hebben op de werkwijze die zij gewend zijn. Voor de hand liggende gedachten. Want, als de balans uiteindelijk opgemaakt moet worden, zou deze moeten aangeven dat iedere investering een positieve impact heeft op een beter bedrijfsresultaat en een gemakkelijke werkwijze.
 

Tips

Het is uiterst belangrijk om vooraf een goede analyse te maken van uw kritische bedrijfsprocessen en de projecten die afhankelijk zijn van eventuele aanpassingen. Hiermee voorkomt u dat u achteraf voor onaangename verrassingen komt te staan. Ook is het belangrijk om vooraf in gesprek te gaan met de medewerkers die sowieso sceptisch zijn bij veranderingen. Een duidelijke demo van het beoogde eindresultaat voorkomt dat zij gedurende een migratieproces de hakken in het zand zetten.
 
Wilt u weten hoe u wij bij migratieprocessen (lees: verbeteringen) kunnen waarborgen dat uw kritische bedrijfsprocessen geen gevaar lopen? Of wilt u weten hoe wij medewerkers kunnen ondersteunen als deze zich moeten aanpassen bij een nieuwe andere manier van werken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen referenties overleggen van bedrijven die ervaring hebben met onze nuchtere werkwijze bij de implementatie van nieuwe applicaties,