Overslaan en naar de inhoud gaan

Vijf tips om efficiënter te werken?

MKB-ondernemers blinken meestal uit in hun eigen vakgebied. Ze nemen de juiste mensen in dienst om te zorgen voor een goede interactie tussen de verschillende afdelingen van hun organisatie. Om efficiënt met elkaar te kunnen samenwerken, kan IT een belangrijke bijdrage leveren. In deze blog vijf tips om efficiënter samen te werken.

1. Taken automatiseren

Het is een bekend fenomeen dat medewerkers vaak dagelijks dezelfde taken verrichten. Door IT in te zetten om efficiënter te werken, kunt u repeterende taken automatiseren en voorkomen dat meerdere medewerkers met hetzelfde proces bezig zijn.

2. Digitaliseren

Het digitaliseren van bedrijfsprocessen biedt veel voordelen. Het zijn vooral de standaard administratieve processen waar digitaliseren succesvol is. Neem als voorbeeld de administratieve handelingen bij de verwerking van inkoopfacturen. Vaak kan de inkomende stroom aan gegevens gemakkelijk gedigitaliseerd worden met scansoftware. Op die manier hoeven medewerkers geen transacties meer in te kloppen en is een controle voldoende.

3. Actuele rapportages

In vervolg op tip 2 kan door het digitaliseren van documenten veel betere en actuelere rapportages worden gemaakt. Actuele rapportages kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze om uw bedrijfsstrategie aan te passen. Niet achteraf als het te laat is, maar direct als het nodig is.

4. Mobile devices

Het voordeel van werken met mobile devices is bekend. Toch zien wij dat bedrijven een drempel over moeten om daadwerkelijk over te gaan op het gebruik van smartphones en tablets om hun bedrijfsproces te verbeteren. Taken kunnen vaak beter worden verdeeld, waardoor de executie daarvan veel effectiever is.

5. Optimale workflow

Een softwarepakket als Office 365 biedt diverse applicaties om optimaal samen te werken en miscommunicatie te voorkomen. Samenwerken in documenten zoals Excel, vergaderen en samenwerken in projecten met Microsoft Teams. Met Office 365 kunt u de productiviteit van uw medewerkers substantieel vergroten.

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen om met behulp van IT-oplossingen nog efficiënter te werken? Bel 0318-565100 of mail om vrijblijvend een afspraak te maken met een van onze consultants. Zij presenteren u graag aansprekende praktijkvoorbeelden van bedrijven die wij de afgelopen jaren hebben geadviseerd bij het inzetten van IT voor het verbeteren van hun bedrijfsprocessen.