Overslaan en naar de inhoud gaan

Stabiliteit key factor voor continuïteit

Stabiliteit van uw IT is een key factor om overal te kunnen werken. Een onderwerp waar wij al enige tijd geleden een blog over wilden schrijven. Inmiddels is dit een gegeven waar vrijwel ieder bedrijf mee te maken heeft. Het is dan ook cruciaal dat uw IT-voorzieningen altijd online zijn. Want wat als u noodgedwongen uw kantoor niet meer in kan of mag? Werken in de cloud is dan zeker een uitkomst. Medewerkers beschikken immers waar dan ook, over alle documenten die zij nodig hebben om hun werk voort te zetten.

Downtime

Zeker nu beseffen bedrijven direct wat de gevolgen zijn als hun IT-oplossing niet stabiel draait en zij geconfronteerd worden met een onverwachte downtime van hun servers. Medewerkers kunnen thuis of op kantoor niet verder met als gevolg een behoorlijke kostenpost. Daar zit – zeker nu – geen enkel bedrijf op te wachten. En wist u dat de gemiddelde kosten van een downtime in vergelijking met vorig jaar met 200% is gestegen. Door de juiste inzet en gebruik van onze online werkplekken met een uptime van 99,9% kunnen gebruikers altijd en overal bij hun gegevens en op deze manier als bedrijf een optimale continuïteit bereiken.

Thuiswerken

Een stabiele IT-oplossing kan alleen gerealiseerd worden als de juiste producten met de juiste services worden ingezet. Microsoft 365 blijkt in de praktijk voor veel bedrijven een van de meest efficiënte oplossingen. Mits deze is ingeregeld op basis van een werkwijze die maatwerk is voor uw bedrijf. Dat betekent dus niet dat u in geval van thuiswerken een beeldscherm van de zaak meegeeft, die vervolgens aansluit op uw laptop en daarmee het betere thuiswerken van start kan gaan. Ook bij thuiswerken is het van belang dat uw medewerkers gemakkelijk en veilig kunnen werken. Bijvoorbeeld door het installeren van een directe VPN-verbinding van thuis naar kantoor. Zelf knutselen of gebruik maken van (tijdelijke) gratis software is volgens ons niet de oplossing. Vaak kost het meer om goedbedoelde huisvlijt te herstellen dan direct de beste oplossing te implementeren.

Remote

Remote werken is in deze tijd voor veel bedrijven een goede oplossing om de continuïteit van hun bedrijf te waarborgen. Dat geldt trouwens ook voor ons. De afgelopen weken hebben wij veel bedrijven en organisaties kunnen helpen om gemakkelijk en veilig thuiswerken of thuis studeren mogelijk te maken. Veel werkzaamheden kunnen wij op afstand inregelen. In andere gevallen kunnen wij afspraken maken om na kantoortijd werkzaamheden in uw bedrijf uit te voeren. Bijvoorbeeld om versneld te migreren naar de cloud.

Partner

Vorige week kregen wij de beloning van Microsoft in de vorm van een zilveren partnerschap. Een extra drijfveer om ons nog meer te focussen op werken in de cloud met behulp van Microsoft 365. Als uw IT-partner denken wij graag met u mee wat de beste mogelijkheden zijn om de continuïteit van uw IT te waarborgen. Geïnteresseerd? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.