Overslaan en naar de inhoud gaan

IT helpt medewerkers te laten groeien in hun ontwikkeling

De groei van je bedrijf hangt vaak samen met IT. IT staat namelijk automatisch voor toekomst. Uit onderzoek van diverse organisaties blijkt: hoe beter bedrijven hun IT op orde hebben, hoe meer kansen hun medewerkers krijgen om te groeien in hun ontwikkeling. En de ontwikkeling van je medewerkers heeft zo zijn voordelen. Drie redenen die het belang van de ontwikkeling van mensen laat zien.

Ontwikkeling van medewerkers leidt tot hogere productiviteit

Het geld dat je in uw medewerkers investeert, levert veel meer op dan het geld dat je in machines stopt. Uit een onderzoek van het National Center on the Educational Quality of the Workforce bleek dat wanneer bedrijven de opleiding met 10% verhoogden, de algehele productiviteit met 8,6% toenam. Maar toen ze hetzelfde bedrag investeerden in louter apparatuur, steeg de productiviteit met slechts 3,4%. Logisch: betere vaardigheden leiden tot betere resultaten. Maar de meest effectieve programma's gaan verder dan technische workshops en modules. Er is een verschuiving van training naar leren, technische vaardigheden naar ontwikkeling van de hele persoon en individuele prestaties naar teamdenken en samenwerken.

Ontwikkeling van medewerkers vergroot betrokkenheid en innovatie

Het aanpakken van medewerkersbetrokkenheid wordt steeds belangrijker voor organisaties. Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat retentie- en betrokkenheidskwesties nu de op één na grootste uitdaging vormen voor bedrijfsleiders. Volgens Josh Bersin is een manier waarop organisaties de betrokkenheid kunnen vergroten: het creëren van doorgroeimogelijkheden voor hun werknemers. Organisaties met een sterke leercultuur hebben een engagement- en retentiepercentage dat 30-50% hoger ligt. Betrokken medewerkers zijn niet alleen gelukkiger, maar ook productiever. En als medewerkers betrokken zijn, kunnen er geweldige dingen gebeuren. "Betrokkenheid van medewerkers speelt een cruciale rol als voorloper van creativiteit en innovatie op de werkplek", zegt een onderzoek dat is gepresenteerd door het Asia Pacific Institute of Advanced Research (APIAR).

Ontwikkeling van medewerkers helpt je jouw beste medewerkers te behouden

Veel bedrijven zijn op hun hoede om te investeren in werknemers met de angst dat zij het bedrijf uiteindelijk zullen verlaten voor groenere weiden. Studies tonen echter een sterk verband aan tussen de ontwikkeling en het behoud van mensen. Volgens statistieken over personeelsbehoud zegt 70% van de respondenten dat opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden hun beslissing om bij een bedrijf te blijven, hebben beïnvloed. Het aantal is hoger voor de millennials. En volgens onderzoek zijn de kosten om iemand nieuw in dienst te nemen veel hoger dan de kosten van het investeren in hun leerproces. De kosten van vervanging kunnen oplopen tot 200% van het jaarsalaris van een werknemer.

Geef je medewerkers de kans om te groeien in hun ontwikkeling! Wij scheppen graag een van de randvoorwaarden: stabiele IT en een werkplek die altijd en overal werkt!

Jaco van der Horst