Overslaan en naar de inhoud gaan

Werken in de cloud? Geen enkel bedrijf ontkomt er meer aan!

Migreren naar de cloud is geen toekomst. Migreren naar de cloud is nu. Als u denkt dat u nog niet hoeft in te stappen, dan loopt u een grote kans dat u de trein definitief mist. Het is daarom een serieuze overweging om de volgende stap te zetten. Stilstaan is immers achteruitgang, terwijl groei nodig is om succesvol te kunnen blijven. Hoe langer u wacht, des te verder u straks achter de feiten aanloopt.

Adoptie

Om de overgang naar de cloud zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen, is het goed om uw medewerkers vanaf de voorbereiding te betrekken bij de veranderingen die hen te wachten staan. Van: “Ik snap niet waarom we per se in de cloud moeten gaan werken, dus ik werk niet mee.” Naar: “Ik kijk er als medewerker naar uit om over te gaan naar een online gebruikersomgeving met alle voordelen (zoals gebruiksgemak) van dien.”

Ook zien wij dat veel bedrijven er baat bij hebben om medewerkers vooraf te trainen in het gebruik van de nieuwe tools. Het bevordert de adoptie en daardoor de snelheid waarmee gebruikers optimaal gebruik maken van nieuwe functies. Als medewerkers kennismaken met de mogelijkheden van een online gebruikersomgeving, zoals Windows 365 met Office 365, zien zij direct welke extra opties zij hebben om hun werk te vereenvoudigen en hun werkplezier te vergroten. Met het aanbieden van de juiste middelen voorkomt u dat een overgang naar de cloud een struikelblok wordt en stimuleert u het gebruik van tools die daarvóór niet of amper werden gebruikt.

Return on investment

Gebruiksvriendelijke tools zoals Microsoft To Do, OneNote en Teams werken als katalysator voor een hogere productiviteit. In de praktijk blijkt dat medewerkers tot wel 10% productiever zijn als zij de juiste tools en middelen tot hun beschikking hebben. Er is vast wel een reden om noodzakelijke migraties uit te stellen. Wij hebben echter altijd een oplossing om migratieprojecten in behapbare stappen door te voeren. De impact op uw bedrijf is hierdoor minimaal.

Twijfelt u nog of de overgang naar werken in de cloud op dit moment wel de juiste stap voor u is? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een verhelderende demo. Veel bedrijven zijn u al voorgegaan. En niet voor niets! Klanten die het werken in de cloud omarmen zijn succesvoller dan bedrijven die te lang on premise blijven werken.