Overslaan en naar de inhoud gaan

Uit Microsoft Teams haal je verrassend veel!

BSV-IT vindt Microsoft Teams een fijne tool om in te werken. Vooral de integratie met de verschillende programma’s en het customizen van je werkomgeving maakt Teams erg goed. In dit artikel bespreken we de grootste voordelen en laten wij zien hoe Teams jou helpt om je online vergadering professioneel te houden.

Hoe Teams je werkprocessen effectiever kan maken

Veel bedrijven gebruiken voor hun bedrijfsprocessen project management tools als Trello, Monday, Asana en Basecamp. Maar wist je dat je Microsoft Teams hier ook voor kan gebruiken?

Hieronder hebben wij een aantal handige functies van Teams op een rij gezet:

  • Binnen Teams is het mogelijk om je workflow te verdelen. Zo is het net als bij alle andere workflowtools mogelijk om taken toe te wijzen, deadlines te koppelen, prioriteiten aan te hangen etc.
  • Bij Microsoft Teams is het niet altijd nodig om met licenties te werken. Zo is het mogelijk om taken op basis van rollen aan personen toe te kennen. 
  • Verder kan je makkelijk externen binnen je project toevoegen. Zo kan snel je updates aan de klant doorgeven en schakel je snel als er belangrijke veranderingen plaatsvinden.
  • Teams is geïntegreerd met veel andere programma’s van Office, waardoor je snel kan blijven werken. Zo kan je met de cloudopslag direct de bijbehorende bestanden delen en kan je real-time in Word de bestanden delen.

Teams als presentatiemiddel

Microsoft Teams biedt ook veel verschillende mogelijkheden om je presentatie professioneel te laten overkomen. 

Eén van die functies is PowerPoint Live. De handige beeldindeling van Teams maakt het mogelijk om je presentatie te geven en tegelijkertijd contact met je publiek te maken. Ook kan je direct de communicatie over je presentatie in de chat zien.

En wil je video- en audiofragmenten presenteren? Dan heb je binnen PowerPoint de mogelijkheid om het volume aan te passen aan jouw tempo van de presentatie. Zo kan je je presentatie echt naar eigen wens inrichten!

 

En wordt de presentatie door iemand gegeven? Dan kan je ook profiteren van een aantal handige functies. Zo is het mogelijk om ondertiteling toe te voegen en kan je slides direct naar je gewenste taal omzetten, zodat je je presentatie beter kan volgen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om je weergave te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een donkere weergavemodus, maar ook dat je de slides beter kan contrasteren. 

Een professionele presentatie begint met professionele apparatuur

Naast goed presentatieprogramma’s is het natuurlijk belangrijk dat de apparatuur het goed doet. Zeker voor vergaderingen is het aan te raden om te kiezen voor een goede camera, zoals de Logitech Meetup. 

Met Meetup zijn de zitplaatsen goed zichtbaar en heb je een erg breed zichtveld. Verder kan je de camera kantelen en heb je een uitgebreide inzoomfunctie, waardoor je je snel kan richten tot degene die aan het woord is. 

Ook is de audio van de Logitech apparaten vaak erg goed. De Logitech MeetUp heeft een speciaal afgestelde speaker en een uitgebreide microfoon, waardoor je een maximaal audiobereik hebt van 4,2 meter. 

Welke voordelen heeft Microsoft Teams nog meer?

  • De integratie van verschillende functies op één platform. Zo kan je Teams gebruiken om te chatten, om meetings in te plannen en om je workflow te beheren. In de kalender kan je bijvoorbeeld personen aan een calendar toevoegen, bestanden toevoegen en een bijbehorend bericht sturen. Zo kan je productief blijven werken!

 

  • Binnen Teams heb je de mogelijkheid om de tool met verschillende andere apps te koppelen. Denk bijvoorbeeld aan Word en Excel, maar ook andere apps als Forms en Asana. 

 

Tot slot is Teams een customized programma geworden. Zo kan je gemakkelijk je meldingen aanpassen, je status wijzigen en kan je een donkere modus opzetten. Dit maakt Teams een fijn programma om in te werken!

Service van BSV-IT

Bij BSV-IT weet je zeker dat je goed wordt geholpen! De medewerkers van BSV-IT hebben vaak meer dan 10 jaar praktische ervaring in het opzetten en inrichten van werkplekken. Daarnaast zijn wij goed bereikbaar. Zo zijn wij op werkdagen altijd te bereiken en kan je op aanvraag 24/7 support krijgen. 

Neem vrijblijvend contact op om meer over ons te weten te komen.

  

j.vanderhorst [at] bsv-it.nl ()