Overslaan en naar de inhoud gaan

Stabiele IT voor een stabiele organisatie

Stabiele IT is een efficiënt ingerichte en vooral veilige omgeving. Het is permanent bereikbaar en voorkomt dat medewerkers onnodige handelingen moeten verrichten, waardoor er onnodig veel tijd verloren gaat. Stabiele IT is geen luxe maar een noodzaak voor een stabiele organisatie. Op het gevaar af dat je alle tips rond stabiliteit al op je netvlies hebt staan, in deze blog vijf tips waarmee je wellicht je voordeel kunt doen.

Eenvoudig beheer

Een stabiele IT-omgeving is voorspelbaar en betrouwbaar. Het kenmerkt zich onder andere door een eenvoudig beheer met van tevoren bepaalde regels voor lifecycle -, patch – en change management. Laat je IT-omgeving periodiek en proactief monitoren op veiligheid en performance.

Houdbaarheidsdatum

Alle producten hebben een houdbaarheidsdatum. Een grote reparatie aan een auto van 15 jaar is niet altijd kostenefficiënt. Vernieuw oude servers daarom op tijd en overweeg een migratie naar de Cloud. Een investering in nieuwe IT betaalt zich altijd terug doordat je voorkomt dat je data niet beschikbaar is of op een onveilige plaats is opgeslagen.

Meegroeien

Zorg ervoor dat je voldoende IT-capaciteit hebt om alle medewerkers vlot en vlekkeloos hun werk te laten doen. Je kunt nu eenmaal geen mega vrachten met een Fiat Panda verplaatsen. Laat je IT meegroeien met je organisatie. Niet alleen de hardware maar ook de software en aanvullende componenten zoals je Wifi netwerk. Want, overal in je bedrijf is een goede netwerkdekking noodzakelijk. Het wifi-netwerk moet stabiel en op elke plek te gebruiken zijn. Kijk vooraf goed naar de wensen en laat een plan maken. Luister wat dat betreft naar de signalen op de werkvloer om performance issues te voorkomen. Elk mankement voert door naar de stabiliteit van je organisatie.

Hybride cloud

Afhankelijk van het type bedrijf is het soms handig om een hybride cloud-omgeving te ontwikkelen. Om productieomgeving effectief te blijven gebruiken, is het namelijk niet altijd verstandig om de productieomgeving in een extern datacenter te plaatsen. Een hybride omgeving kan dan een slimme oplossing zijn. Kies voor een robuuste, schaalbare oplossing met minder risico, minder beheerlast en minder kans op uitval.

Bepaal je veiligheidsbeleid

Neem veiligheid niet voor lief maar leg de regels zorgvuldig onder de loep zodat je zeker weet dat je data goed is afgeschermd en niet kwetsbaar is voor DDos aanvallen of hacks. Je bedrijfsprocessen zijn in een grote mate afhankelijk van IT. Hierdoor wordt het risico op schade door virussen, DDoS aanvallen en hacks groter. Risicobeperking is onder andere mogelijk te maken door technische voorzieningen zoals een goede firewall en een duidelijke rechtenstructuur op de IT-omgeving.

Wil je weten hoe stabiel jouw IT is? Maak vrijblijvend een afspraak over de mogelijkheden voor een grondige analyse of het objectief monitoren van je IT-omgeving.