Overslaan en naar de inhoud gaan

Je bent over naar de cloud. Wat heb je dan?

De overstap naar de cloud verloopt voor iedere organisatie anders. In onze whitepaper 'In tien stappen over naar de cloud' leggen wij uit welke stappen logisch en volgtijdelijk zijn. En dan ben je over. Welke voordelen heb je dan? Wij zetten een aantal voordelen voor je onder elkaar.

Beveiliging

Veel organisaties maken zich zorgen over de beveiliging als het gaat om het adopteren van een cloud computing-oplossing. Immers, als bestanden, programma's en andere gegevens niet veilig ter plaatse worden bewaard, hoe weet je dan dat ze worden beschermd? Het is echter de fulltime taak van een cloudhost om de beveiliging zorgvuldig te bewaken. Dat is aanzienlijk efficiënter dan een conventioneel intern systeem, waarbij een organisatie haar inspanningen moet verdelen over een groot aantal IT-zorgen, waarbij beveiliging slechts een van de belangrijkste is.

Schaalbaarheid

Voor de meeste cloud computing-services betaal je op basis van het gebruik: Kosten voornamelijk per gebruiker. Dit betekent dat als je geen gebruik maakt van wat de cloud te bieden heeft, je er in ieder geval geen geld aan hoeft te besteden. Het pay-as-you-go-systeem is ook van toepassing voor dataopslag. Samen leiden deze factoren tot lagere beheerskosten, efficiënter werken en een hoger rendement.

Flexibiliteit

De cloud biedt bedrijven over het algemeen meer flexibiliteit dan hosting op een lokale server. En als je extra bandbreedte nodig hebt, kan een cloudgebaseerde service direct aan die vraag voldoen, in plaats van een complexe (en dure) update van uw IT-infrastructuur te ondergaan. Deze verbeterde vrijheid en flexibiliteit kan een aanzienlijk verschil maken voor de algehele efficiëntie van uw organisatie.

Mobiliteit

Cloud computing biedt mobiele toegang tot bedrijfsgegevens via smartphones en apparaten. Een geweldige manier om ervoor te zorgen dat niemand ooit buitengesloten wordt. Medewerkers met drukke schema's of die ver van het hoofdkantoor wonen, kunnen deze functie gebruiken om direct op de hoogte te blijven van klanten en collega's. Via de cloud kun je gemakkelijk toegankelijke informatie aanbieden aan verkoopmedewerkers die reizen, freelancemedewerkers of externe medewerkers, voor een betere balans tussen werk en privé.

Kwaliteitscontrole

Er zijn maar weinig dingen die zo schadelijk zijn voor het succes van een bedrijf als slechte kwaliteit en inconsistente rapportage. In een cloudgebaseerd systeem worden alle documenten op één plek en in één formaat opgeslagen. Omdat iedereen toegang heeft tot dezelfde informatie, kun je consistentie in gegevens behouden, menselijke fouten voorkomen en een duidelijk overzicht hebben van eventuele revisies of updates.

Automatische software-updates

Voor degenen die het druk hebben, is er niets irritanter dan te moeten wachten tot systeemupdates zijn geïnstalleerd. Cloudgebaseerde applicaties vernieuwen en updaten zichzelf automatisch, in plaats van een IT-afdeling te dwingen een handmatige organisatie brede update uit te voeren. Dit bespaart waardevolle IT-medewerkers tijd en geld dat wordt besteed aan externe IT-consultatie.

Duurzaamheid

Gezien de huidige staat van het milieu is het niet langer voldoende voor organisaties om een prullenbak in de kantine te plaatsen en te beweren dat ze hun steentje bijdragen om de planeet te helpen. Echte duurzaamheid vereist oplossingen die verspilling op elk niveau van een bedrijf aanpakken. Hosting in de cloud is milieuvriendelijker en resulteert in een kleinere ecologische voetafdruk.

Nieuwsgierig geworden door de voordelen die de overgang naar de cloud kunnen opleveren? Download onze whitepaper of neem vrijblijvend contact met ons op voor een heldere presentatie.

Jaco van der Horst