Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe voorkomt u dat uw bedrijfsinformatie op straat komt te liggen?

De volwassenheid van een bedrijf is vaak gekoppeld aan de manier waarop zij met hun data omgaan. Data is immers de bron voor informatie en mede bepalend voor het succes van een bedrijf. Reden dat bij veel bedrijven het beschermen van hun data hoog op de agenda staat. Hoe voorkomt u dat uw concurrent met uw informatie aan de haal gaat? En hoe kunt u gezichtsverlies voorkomen doordat uw bedrijfsinformatie op straat ligt? In deze blog meer over Advanced Threat Protection.

Cybercriminelen leren elke dag. Cyberaanvallen worden elke dag geavanceerder. Zelfs met beveiligingstechnologie die anticipeert op de acties van slechte actoren, kunnen er nog steeds nieuwe en onbekende aanvallen plaatsvinden. Zeker als een organisatie niet over de juiste geavanceerde beveiligingsmaatregelen beschikt. De meest voorkomende tactieken van geavanceerde cyberaanvallen zijn:

  • Phishing, het verzenden van links vanuit een schijnbaar vertrouwde bron om toegang te krijgen tot bedrijfsreferenties of informatie.
  • Door malware te installeren, zodra toegang is verleend, kunnen cyberaanvallers zich in het netwerk nestelen, activiteiten volgen en bedrijfsgegevens verzamelen.
  • Wachtwoordcracking helpt aanvallers om beheerderstoegang te krijgen en vrij rond te lopen op het netwerk.
  • Het creëren van een achterdeur zorgt ervoor dat aanvallers een weg terug hebben naar het netwerk.

Microsoft Office 365 Advanced Threat Protection (ATP) is een cloudbased e-mailfilterservice die uw organisatie helpt beschermen tegen onbekende malware en virussen door robuuste zero-day-bescherming te bieden. Het bevat functies om uw organisatie in realtime te beschermen tegen schadelijke koppelingen.

Advanced Threat Protection (ATP) is een complete beveiligingslaag. Het biedt een reeks beveiligingsoplossingen die bescherming bieden tegen complexe malware en cyberaanvallen. Een van de onderdelen is bitlocker, een programma waarmee u encrypties op databestanden kunt toe passen. Op die manier kan een harde schijf beveiligd worden als deze er ongeoorloofd uitgehaald wordt. Ook kan ATP apparaten monitoren en een melding geven als een apparaat niet tot uw bedrijfsnetwerk behoort. Met ATP kunt u ook geografisch bekijken waar bestanden vandaan komen. Heeft u geen klanten in China, dan krijgt u een notificatie als uw bestand wel in China wordt geopend.

ATP-technologie kan een organisatie helpen zich aan te passen aan de steeds veranderende strategieën van cybercriminelen en om beter te anticiperen en dure beveiligingsinbreuken te voorkomen.

Als Microsoft-partner kunnen wij u helpen om uw bedrijfsdata te beschermen. Advanced Threat Protection is daar een van de mogelijkheden van. Geïnteresseerd? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze consultants.